Οι Πενήντα Αποχρώσεις Της Βλακείας

   Καλησπέρα φίλτατε αναγνώστα!Πολύς ντόρος έχει γίνει τελευταία για την πασίγνωστη -πλέον- τριλογία "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι". Έχω ακούσει/διαβάσει αρκετές κριτικές,μέχρι που έφτασα στο σημείο να διαβάσω και τα βιβλία.Ο Θεός να τα κάνει δηλαδή.Και, αν και γενικά δεν πάω με το ρεύμα όσον αφορά σε βιβλία/μουσική/ταινίες,μπήκα και γω στο τρυπάκι,ναι το παραδέχομαι!
 
   
   Μεγάλη πατατιά,από τις λίγες! Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή: μια φοιτήτρια ερωτεύεται τον κούκλο δισεκατομμυριούχο,ο οποίος έχει ένα σκοτεινό μυστικό,περνάνε απο σαράντα κύματα και ζουν ευτυχισμένοι.Τί; Δεν το περιμένατε; Κλασική αμερικανιά είναι,ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! Anyways,ας το πάρω πιο αναλυτικά. Η πρωταγωνίστρια είναι μια βλαμμένη μυξοπαρθένα,αφασικιά,βούρλο,τούβλο και πάει λέγοντας,η οποία εν έτη 2011 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.Επίσης,δε γνωρίζει καν ποιος είναι ο χορηγός της σχολής της,ο οποίος στα δικά μας δεδομένα είναι κάτι ανάμεσα σε Bill Gates και Mark Zuckerberg (στο πιο μανάρι version φυσικά).Ο άλλος από την άλλη,είναι δεν-ξέρω-και-γω-πόσο-μυριούχος,κούκλος,γυμνασμένος,σοβαρός,και μόλις 27 χρονών.Α! Και σαδιστής. 
 
  
   Οι εν λόγω άνθρωποι λοιπόν,γνωρίζονται,και φυσικά ερωτοχτυπιούνται απ τα βέλη του σκατού με το τόξο και την πάνα.Βέβαια,σχεδόν η μισή τριλογία αφορούσε ανιαρές,μακρόσυρτες περιγραφές του πως πηδιόντουσαν σαδομαζοχιστικά,του πως ΑΥΤΗ τελείωνε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ,ενώ πριν δεν είχε καμία ανάλογη εμπειρία (βαράτε με κι ας κλαίω δηλαδή) και του πως ΑΥΤΟΣ την έβρισκε με το να τη δέρνει,γιατί του θύμιζε λέει την πόρνη μάνα του,όπως και οι προηγούμενες 15 "υποτακτικές" του.Αν έχεις το Θεό σου δηλαδή! Λάθος,το "σαδομαζοχιστικό" αφορά μόνο το πρώτο μέρος,καθώς στα άλλα δύο,σωστά μάντεψες,η μύξα τον έκανε άνθρωπο τον Γκρέυ,και την πηδούσε,χμμμ..γλυκούλικα.Όμως,ακόμη και αυτό το θέμα η "συγγραφέας" το χειρίστηκε με το γάντι,καθώς ούτε κατα διάνοια πλησίασε την έννοια του bdsm.
  

     Δε γίνεται,το λοιπόν,αυτό να πέρασε σε πωλήσεις το Χάρρυ Πόττερ,τον Κώδικα Ντα Βίντσι και άλλες τέτοιες εκδοτικές επιτυχίες.Μάλιστα,όπως είχε δηλώσει και η J.K.Rowling, και εκείνη θα είχε πουλήσει τόσα αντίτυπα,εάν ο Χάρρυ έκανε..διάφορα με το ραβδί του.Χαχαχα!Άσε που άμα το διαβάσεις στ' αγγλικά (DON'T DO IT FEDON!)  θα σκίσεις τα πτυχία σου,να βράσω και το proficiency και τη θεωρητική μαζί!Τώρα,βέβαια,θα μου πεις "γιατί το διάβασες μαρί,αφού μας το παίζεις κουλτούρα και ιστορία;" Έλα μου ντε! Αλλά ένεκα που ήμανε ερωτευμένη δεσποσύνη τη φάση ετούτη και λέω ας το ρίξω στα ρομάντζα,τουλάχιστον θα χει λίγο τσόντα.Τί;Ούτε άρλεκιν;Ούτε;Πφφφ...

 
     Βέβαια,συνεχίζουν να με διέπουν οι εξής απορίες:

-Πώς σκατά γίνεται ΑΥΤΟΣ να ερωτεύτηκε ΑΥΤΗΝ;

-Ντάξει,είναι γνώστο πως οι Αμερικανίδες μεσήλικες νοικοκυρές (σαν τη "συγγραφέα" ένα πράμα) ,έχουν βίτσια,αγαμίες και απωθημένα.Τί σκατά,επιδημία σ'όλον τον πλανήτη έπεσε;

-Σε ποιο παράλληλο σύμπαν υπάρχει ΑΥΤΟΣ ο άντρας; Γιατί στο δικό μας αποκλείεται! Ειδικά στην Ελλαδίτσα,ο Γκρέυ θα λεγόταν Βαγγέλης,η Άνα θα λεγόταν Σούλα/Τούλα/Κούλα και ο έρωτάς τους θα διαρκούσε ένα καλοκαίρι στη Μύκονο,όπου και πήγανε,γιατί πήξανε όλο το χειμώνα με τα κατσίκια στο χωριό ωρέ! Όσο για μαστίγια,ούτε κουβέντα,ειδικά τώρα με την κρίση.

-Αυτή,πώς από κει που δεν ήξερε τί έχει ανάμεσα στα πόδια της,έγινε εξπέρ στις *μπιπ* και μάλιστα overnight;

-Γιατί το λάτρεψαν τόσες γυναίκες,ενώ είναι πιο σεξιστικό κι απ τη Βίβλο; Ρε κορίτσια,απο iq μείων βαθμούς πιάσαμε; Ούτε στη Σιβηρία τέτοια ψύχρα!

   Έχω την εντύπωση πως η E.L.James (η "συγγραφέας" ντε!) απλά είχε βαρεθεί το συζυγικό σεξάκι με τον αντρούλη της,και επειδή ντρεπόταν να του μιλήσει για τις φαντασιώσεις της,έγραψε αυτό το πράμα.Τώρα,η περιουσία που έκανε μετά,άφησε όλους εμάς τους κουλτουριάρηδες με μην πω "τι" στο χέρι.Το κακό είναι ότι τώρα πλέον όλα τα κοριτσάκια ξέχασαν τον πρίγκηπα με το άσπρο άλογο και αναμένουν για τον κούκλο με τα μπλε μάτια και το μαστίγιο στο χέρι.Σε τί κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου,ΟΕΟ;!; Θα βγει λέει και ταινία όπου να 'ναι,τουλάχιστον ας παίξει ο Matt Bomer, να χαρεί λίγο το ματάκι μας.Για μισό ομως,αυτός δεν είναι gay; 


.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!