Let's talk about sex.

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα πρόσφατα, είπα να ξεφύγω απ' το γενικά "καταθλιπτικό" ύφος των κειμένων μου και να γράψω για κάτι πιο ενδιαφέρον. Το Σεξ.  

Carrie Bradshaw mode : activated

Χμμ. Κοιτάω μία ώρα τη λευκή σελίδα και δε δύναμαι να βρω τις λέξεις ώστε να χαρακτηρίσω το σεξ. Τί είναι? 


"Το σεξ είναι ένας από τους εννιά λόγους για να ξαναγεννηθεί κάποιος. Οι άλλοι οκτώ δεν έχουν σημασία."
Χένρι Μίλερ 


^I think i'm gonna go with that^ ! Το σεξ αγαπητά μου παιδάκια είναι η βασικότερη γεννετήσια λειτουργία από την πρώτη στιγμή που πάτησε άνθρωπος στον αγαπημένο μας πλανήτη. Βιολογικά, είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αναπαράγεται ο άνθρωπος. Αυτό ίσχυε για πολλά, πραγματικά ΠΟΛΛΑ χρόνια. Σήμερα, στον 21ο αιώνα, εν έτη 2014 το σεξ συμβαίνει κυρίως για λόγους ευχαρίστησης. Με το σύχρονο τρόπο ζωής, οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο και διάθεση από νωρίς ν' αποκτήσουν κουτσουβελάκια, καθώς η *καριέρα* και η επαγγελματική επιτυχία είναι πιο πάνω στις προσωπικές τους προτεραιότητες. Τί άλλαξε όμως, μετά από τόσα χρόνια?

Ας το δούμε χρονολογικά: 
Ο πρωτόγονος άνθρωπος, ο homo erectus (αν δεν κάνω λάθος), ανάμεσα στο να κυνηγάει αγριογούρουνα και να ανακαλύπτει φωτιές, συνειδητοποιεί σε κάποια φάση πως κάτι παίζει ανάμεσα στα ποδαράκια του. Δεν έχω ιδέα πως από αυτό έφτασε στο να καταλάβει τι ακριβώς έπρεπε να κάνει, αλλά οι ενδιάμεσες *αηδιαστικές* λεπτομερειακές αναζητήσεις του δε με αφορούν. Κάπως έτσι ξεκίνησε δειλά και το όλο "αρσενικό-προσπαθεί-να-εντυπωσιάσει-θηλυκό" .
Τα χρόνια κυλούν και φτάνουμε στην αρχαιότητα, όπου πλέον το σεξ έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής. Μάλιστα, έχει καθιερωθεί ο θεσμός των εταίρων, γυναικών που κάνουν σεξ επί πληρωμή. Κάπου εκεί λαμβάνουν μέρος και τα όργια, το ομοφυλοφιλικό σεξ και άλλα τέτοια ωραία.
Και εκεί που όλα ήταν γαμάτα φίλη μου, τσααααακ! Σκάει μύτη ο Χριστιανισμός και οι άλλες θρησκείες που μοναδικό σκοπό έχουν να παρουσιάσουν την πιο φυσική ανάγκη του ανθρώπου ως κάτι *λάθος,κακό και ανήθικο*. Γάμησέ μας δηλαδή! (ooops! :p ) ~Αυτή η άποψη σε αρκετά μέρη του κόσμου δυστυχώς κρατάει μέχρι και σήμερα. ~
Σε κάποια φάση εμφανίζεται το Οθωμανικό καθεστώς, όπου είναι νόμιμο για έναν άντρα να έχει το λεγόμενο *χαρέμι*, πολλές συζύγους και ερωμένες δηλαδή. Για μια γυναίκα αυτο φυσικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Στην πορεία βρίσκουμε το Μεσαίωνα, καθώς και το Διαφωτισμό, όπου τα μυαλά ανοίγουν σχετικά, αλλά και πάλι η γυναίκα είναι η χαμένη της υπόθεσης, κυρίως γιατί δεν της *επιτρέπεται* να υποκύψει στα πάθη της, και δευτερευόντως επειδή εάν υποκύψει, είναι εξώλης και προώλης.
Αργά και σταθερά, φτάνουμε στην Αμερική του '60-'80, όπου ξεσπάει η περιβόητη "σεξουαλική επανάσταση". Στο σημείο αυτό, και επειδή η Αμερική είναι το "νέο αίμα" του πλανήτη, οτιδήποτε συμβαίνει εκεί είναι πολύ νεωτεριστικό για τον υπόλοιπο -βυθισμένο στις ριζωμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις- κόσμο. Οι άνθρωποι εκεί εκφράζουν χωρίς φόβο και πάθος τις προτιμήσεις τους, γεγονός που επιφέρει μια γενικότερη ευφορία.
Τέλος, φτάνουμε στο σήμερα, στην Ελλαδίτσα, όπου λίγες δεκαετίες μετά την Αμερική, έχει επέλθει ένα μέρος της *επανάστασης* στο κρεβάτι. Λέω "ένα μέρος", επειδή αυτό ισχύει κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Η επαρχία είναι, και πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσει για καιρό να είναι,  συντηρητική σε αυτό το θέμα.

Έχει όμως ΟΝΤΩΣ αλλάξει κάτι μετά από όλο αυτό το διάστημα? Δε νομίζω! Ακόμη και σήμερα, το γεννετήσιο ένστικτο είναι αυτό που κινεί τα νήματα της ζωής μας. Η κάθε μας πράξη, το οποιοδήποτε κατόρθωμα, η καριέρα, η εμφάνιση, ο χαρακτήρας. Όλα αυτά τα καλλιεργούμε με ένα σκοπό: να εντυπωσιάσουμε ανθρώπους και να αποκτήσουμε σεξ. Κυνικό? Μπορεί. Υπερβολικό? Δε νομίζω. Φυσικά όλο αυτό γίνεται ασυνείδητα, και οι πράξεις μας δικαιολογούνται μέσα από το προσωπείο του "αγώνα για επιβίωση" ( θέλω να πω πως κανείς δε θα παραδεχτεί πως όσα κάνει, τα κάνει για το σεξ. Αντιθέτως, χτίζει μια ζωή για να έχει να φάει, και να επιβιώσει) . Σκέψου όμως φίλη μου: έχουμε εξελιχθεί πνευματικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά. Ο άνθρωπος δεν είναι ένα σύνολο ορμών έρμαιο στην ασυδοσία. Έχει συνείδηση και γνωρίζει πέντε πράματα. ΧΑ! Κι όμως! Αυτό είμαστε. Στον πυρήνα μας αυτό ακριβώς είμαστε. Δίπλα στην ανάγκη για επιβίωση και τροφή, υπάρχει και η ανάγκη της αναπαραγωγής, της διαιώνισης του είδους. Αυτό που ίσως έχει αλλάξει σήμερα, είναι ο τρόπος που το εκφράζουμε. Και φυσικά και ο λόγος. Πλέον το σεξ γίνεται κατά κόρον για ευχαρίστηση και όχι τόσο για αναπαραγωγή (να 'ναι καλά η Durex). Όλο αυτό το εκφράζουμε βέβαια με πολύ πιο διαφορετικό τρόπο απ' ότι ο άνθρωπος των σπηλαίων - το λεγόμενο flirting

Βέβαια, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο με τούτα και με κείνα. Από κει που το σεξ ήταν taboo, πλέον το βρίσκεις τόσο εύκολα, που έχει χάσει τη γοητεία του. Ο εκχυδαισμός του ανθρώπινου σώματος στο μεγαλείο του! Πάντα ήξερα ότι ζω στη λάθος εποχή, κι όταν αναφέρεται κάποιος στο *σεξ* , είμαι σίγουρη! Δε λέω φυσικά να φτάσουμε στο άλλο άκρο, όμως πιστεύω ακράδαντα πως το κλειδί σε όλα αυτά είναι μία λεξούλα: ΣΕΒΑΣΜΟΣ
Σεβασμός στο γυναικείο (κυρίως) σώμα, το οποίο έχει τη δύναμη να φέρει στον κόσμο ένα πλάσμα.
Σεβασμός στο ήθος των ανθρώπων (όσο έχει απομείνει δηλαδή). Μην τα γελοιοποιείτε όλα ρε γαμώτο!
Σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου/άλλης. Μπορεί εσύ το μόνο που θες να είναι το σεξάκι σου, αλλά δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος μέσα του.

Μα τι λέω?! Ποιος σεβασμός? Πάει, χάθηκε αυτός! Απ' τη στιγμή που το ανεγκέφαλο κοριτσάκι θα τα βγάλει όλα στη φόρα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να την πει στον οποιονδήποτε "λιγούρη" την πλησιάσει. Αλλά ΟΧΙ, μάθαμε να λέμε την αξιοπρέπεια ντεμοντέ, και τα ξέκολλα in style! Ψοφήστε λίγο να δω ποιος θα νοιαστεί.

Τεεεεέσπα! Αρκετά με την κρίση της εποχής. Ας μιλήσω για το σεξ αυτό καθ' αυτό. << Η τεχνική και η εμπειρία χαρακτηρίζουν ένα σεξ "καλό" , η χημεία,το συναίσθημα και το μέγεθος του πόθου για τον άλλον το κάνουν υπερπαραγωγή. >>  Πόσο αλήθεια αυτό?!  Το σεξ είναι κάτι μαγικό, όταν δε γίνεται *μόνο για να γίνει* . Το εγκεφαλικό σεξ δε, είναι το καλύτερο! Αναφέρομαι στην αποπλάνηση μέσα από τις λέξεις, στον ερεθισμό των πιο κρυφών επιθυμιών κάποιου, μονάχα με τα λόγια. Και όχι μόνο. Ένα υποσχόμενο βλέμμα, ένας ψίθυρος, ένα άγγιγμα είναι ικανά για πολλά, όταν βέβαια γίνονται από κάποιον που ξέρει τι κάνει. Αν υπάρξει η κατάλληλη προεργασία με τα παραπάνω, να σαι σίγουρη φίλη μου πως το "κανονικό", σωματικό σεξ θα ναι υπέροχο. 

Υπάρχουν πολλά βέβαια που ισχύουν και άλλα που δεν ισχύουν για τον κάθε άνθρωπο. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή! Το τι ερεθίζει τον καθένα είναι σκοτεινό μυστικό και απόρθητο, ακόμα και απ' τον ίδιο ως ένα βαθμό. Είναι σπάνιο να βρεις κάποιον με τον οποίο να ταιριάζετε ΑΠΟΛΥΤΑ, ή κάποιον ο οποίος να είναι ακομπλεξάριστος. Έχω φίλους και γνωστούς οι οποίοι ανήκουν και στις 2 κατηγορίες. Άλλοι έχουν σε μεγάλο βαθμό συνειδητοποιήσει τί γουστάρουν, όμως είναι δύσκολο να βρουν κάποιον να το μοιραστούν, άλλοι λόγω ταμπού φοβούνται ν' ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό απ' τα τεττριμένα για τον εαυτό τους, κι άλλοι απλά έχουν βολευτεί στα ίδια και τα ίδια και δεν τολμούν να πάρουν ρίσκα. Κι εγώ βρίσκομαι κάπου ανάμεσα, δε θα μπω όμως σε λεπτομέρειες χεχε! ( Η Ζ. θα καταλάβει αμέσως! ;) ) Είναι πολύ κρίμα, ειδικά όταν είσαι νέος άνθρωπος, να μην ψάχνεσαι να βρεις τις δυνατότητές σου στην πιο όμορφη πράξη ever! 

Προσπάθησα πολύ σε όλο το κείμενο να μην αναφέρω τη λέξη "έρωτας", κυρίως γιατί δεν ήθελα να τα συγχωνεύσω. Τη σύνδεση των δύο αυτών εννοιών θα την αναλύσω άλλη φορά. Αναφέρομαι όμως τώρα στο ΣΕΞ, το ωραίο, το μαγικό, το παθιασμένο, το βρώμικο, το πρόστυχο, το βίαιο, το καλό, το κακό, το χυδαίο, το βαρετό σεξ. Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του, και αυτές τον διδάσκουν ώστε η κάθε επόμενη φορά να του προσφέρει περισσότερα απ την προηγούμενη. Παραθέτω διάφορες φράσεις διασήμων -και μη- σχετικά με το θέμα.


"Το σεξ είναι ότι πιο διασκεδαστικό πράγμα έχω κάνει ποτέ, χωρίς καν να γελάσω."

"Μην κατακρίνετε τον αυνανισμό. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπώ."

"Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια άδεια εμπειρία. Αλλά από όλες τις άδειες εμπειρίες είναι μακράν η καλύτερη."

"Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά όσο περιμένεις για απαντήσεις, το σεξ θέτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα."

"Αν είσαι bisexual αυτομάτως διπλασιάζεις τις πιθανότητες σου να κάνεις σεξ το βράδυ του Σαββάτου."

"Μια γυναίκα μπορεί να κάνει τον άντρα να τελειώσει, είναι δεδομένο. Όταν ένας άντρας κάνει τη γυναίκα να τελειώσει, είναι ταλέντο."

"Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή."

"Οι άνθρωποι είναι προορισμένοι για να πηδιούνται. Είναι ο βασικός σκοπός της ζωής και όλες οι άλλες δραστηριότητες -να καθαρίσεις τα χαλιά, να διαβάσεις μυθιστορήματα μυστηρίου, να φας μους σοκολάτα- είναι απλά τρόποι να περάσεις την ώρα σου μέχρι να μπορείς να πηδηχτείς πάλι."

"Βρήκα το συντριβάνι της αιώνιας νεότητας και βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μιας γυναίκας."

"Το καλό με τον αυνανισμό είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να ντυθείς κατάλληλα."

"Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι, κόβεται στη γεωγραφία!"

"Νυμφομανής: μια γυναίκα που έχει μανία με το σεξ όσο και ο μέσος άντρας."

"Εγκράτεια? Η χειρότερη σεξουαλική διαστροφή."

Και οι κατ' εμέ κορυφαίες: 

"Το σεξ ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα είναι κάτι καταπληκτικό, αν φυσικά μπεις ανάμεσα στον κατάλληλο άντρα και την κατάλληλη γυναίκα."

"Αν είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο αν γίνεται σωστά."

"Το σεξ χωρίς πόνο είναι σαν φαγητό χωρίς γεύση."



*Αυτά τα λίγα από μένα. Καλή συνέχεια, και να θυμάστε : το σεξ είναι ζωή κι ο έρωτας δικαίωμα! ;)